question-circle [Solved] Modelio crashes when creating/opening a project on Ubuntu 64bits

7 years 7 months ago - 7 years 7 months ago #168 by Xion345
Hi,

I use Ubuntu 11.10 64bit and I'm trying to make modelio open source edition work.
I downloaded the 2011-10-10 (Modelio 2.0) version from modelio.org/downloads/download-modelio.html and unzipped the package to ~/Bureau.

If run ~/Bureau/modelio.sh, modelio main window opens. I'm able to launch the new project wizard (File > New Project) but when I hit the create project button, Modelio crashes.

Here is modelio's output in the console :
'nfo: Appender 'WobjingDefaultLogAppender' has unknown type 'RollingFileAppender
      Continuing with default logging options.
/usr/lib/gtk-2.0/2.10.0/menuproxies/libappmenu.so: wrong ELF class: ELFCLASS64
/usr/lib/gtk-2.0/2.10.0/menuproxies/libappmenu.so: wrong ELF class: ELFCLASS64
/usr/lib/gtk-2.0/2.10.0/menuproxies/libappmenu.so: wrong ELF class: ELFCLASS64
/usr/lib/gtk-2.0/2.10.0/menuproxies/libappmenu.so: wrong ELF class: ELFCLASS64
/usr/lib/gtk-2.0/2.10.0/menuproxies/libappmenu.so: wrong ELF class: ELFCLASS64
/usr/lib/gtk-2.0/2.10.0/menuproxies/libappmenu.so: wrong ELF class: ELFCLASS64
/usr/lib/gtk-2.0/2.10.0/menuproxies/libappmenu.so: wrong ELF class: ELFCLASS64
/usr/lib/gtk-2.0/2.10.0/menuproxies/libappmenu.so: wrong ELF class: ELFCLASS64
/usr/lib/gtk-2.0/2.10.0/menuproxies/libappmenu.so: wrong ELF class: ELFCLASS64
/usr/lib/gtk-2.0/2.10.0/menuproxies/libappmenu.so: wrong ELF class: ELFCLASS64
/usr/lib/gio/modules/libgvfsdbus.so: wrong ELF class: ELFCLASS64
Failed to load module: /usr/lib/gio/modules/libgvfsdbus.so
terminate called after throwing an instance of 'std::runtime_error*'
./modelio.sh: line 55:  7803 Aborted                 ${MODELIO_PATH}/modelio $*

I have ia32-libs (20090808ubuntu26) and libstdc++6 (4.6.1-9ubuntu3) installed

Any idea about what could be wrong ?

EDIT 1:
If I try to use the jre bundled with modelio, I have exactly the same issue.
export PATH="/home/fabien/Bureau/modelio/jre/bin/:$PATH"; which java; ./modelio.sh

Here i the content of modelioj.log :
2011-11-23 01:04:15,902 INFO org.modelio.core: Loading LibModelio.
2011-11-23 01:04:16,067 INFO org.modelio.core: LibModelio loaded successfully.
2011-11-23 01:04:16,077 INFO org.modelio.core: Modelio core successfully started.

Thanks for reading my post,
Xion345

Please Log in or Create an account to join the conversation.

7 years 7 months ago #169 by Xion345
Apparently rebooting my computer did the trick. So if you run into the same issue, you can try that (I guess I should always try that before posting in a forum).

Sorry for the inconvenience.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: oslcde
Time to create page: 0.030 seconds
^ Back to Top